Et digt fra den græske natur
Læs om Elegia, deres jord og høstmetoder:
Landet
Vores jord dækker et samlet areal på 50 hektar og er beliggende ved
Olympia, i kort afstand fra landsbyen Kallithea. Stedet hedder "Palioftelia" og er en smuk skråning ved foden af Zachovouni-bjergene. I næsten 100 år har vores familie dyrket oliventræer på det samme sted med dygtighed, kærlighed og respekt for naturen og traditionen.
Område
Vores landsby, Kallithea, ligger i det bjergrige Olympia, hvor der har været dyrket oliventræer i over 2.500 år. Amfiteatret på skråningen af Zachovouni-bjerget ligger mellem det antikke Olympia, Apollon Epikurius' tempel (Parthenon-templet i Athen) og Alfeios-floden.
Metoder
Vores dyrkning er baseret på den biodynamiske landbrugsmodel og foregår i samarbejde med og under videnskabeligt ansvar fra biologisk afdeling på Patras Universitet.
Den er også integreret i forskningsprogrammet "Udvikling af biologisk dyrkning af planteprodukter", som initieres og kontrolleres af medlemmer af universitetets forskergruppe.
Med en række biodynamiske dyrkningsmetoder aktiverer vi alle kendte interaktioner mellem oliventræer og andre biologiske organismer i dyrkningssystemet med fokus på den naturlige forståelse af oliventræernes behov for næringsstoffer samt konfrontationen mellem de konkurrerende arter, der reducerer ydeevne og kvalitet.
Høsten af oliven begynder i begyndelsen af november, så frugten bevarer sin høje næringsværdi, hvilket betyder, at vi kan være sikre på at opnå et højt indhold af polyfenoler i olivenolieproduktionen.
Frugterne høstes i hånden i kombination med mekaniske metoder, der er skånsomme for oliventræerne og oliven.
Olivenolien fremstilles umiddelbart efter høsten ved koldpresning og kun ved mekaniske metoder i familiens oliepresse i landsbyen Kallithea.
Den biodynamiske landbrugsforvaltning af jorden er certificeret af DIO, den græske organisation for inspektion og certificering af økologiske produkter.
Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn