Olivenolie - Et af verdens sundeste fedtstoffer

                                                                         

Olivenolie er en stor del af middelhavskosten, som er forbundet med nogle af de sundeste mennesker i verden.

Undersøgelser har vist, at fedtsyrerne og antioxidanterne i olivenolie giver positive sundhedsmæssige fordele for vores krop og kan reducere risikoen for kroniske sygdomme.

 

Extra Virgin olivenolie har flere veldokumenterede sundhedsmæssige fordele for vores krop, både som en individuel kilde til ernæring og som en del af middelhavskosten. 

I middelhavskosten er Extra Virgin olivenolie den vigtigste fedtkilde. Middelhavskosten er blevet en veletableret "diæt" gennem flere systematiske undersøgelser og metaanalyser med hensyn til at reducere dødelighed, hjerte-kar-sygdomme, myokardieinfarkt, forskellige typer kræft og neurodegenerative sygdomme samt diabetes.

Extra Virgin olivenolie er en fantastisk kilde til antioxidanter og sunde fedtstoffer. Ekstra jomfruolivenolie indeholder over 30 forskellige typer phenolforbindelser, såsom kraftfulde antioxidanter, der hjælper kroppen med at nedbryde frie radikaler, som forårsager celleskader og bidrager til sygdom og aldring.

Hvad er oxidativ stress?

Når kroppens antioxidanter ødelægger frie radikaler og andre reaktive iltforbindelser i celler og væv, opstår der oxidativ stress. Oxidativ stress er betegnelsen for den kemiske reaktion, der opstår, når elektroner flyttes fra sunde molekyler til andre, oxiderende stoffer. Oxidativt stress kan være så farligt, fordi det kan skabe skadelige kædereaktioner, der kan skade kroppens celler.

Hvad er frie radikaler?

Frie radikaler er stoffer, der dannes naturligt i vores krop, f.eks. når vi trækker vejret eller forbrænder den mad, vi spiser. Frie radikaler er ikke farlige i sig selv, men når der er for mange frie radikaler i vores krop, kan de nedbryde cellevægge og angribe fedtstoffer i kroppen og forårsage oxidativ stress. Når vores krop udsættes for stress, sygdom og hårdt fysisk arbejde, øges mængden af frie radikaler f.eks. Kroppen producerer også flere frie radikaler på grund af rygning, forurening og stråling.

Antioxidanter - kroppens beskyttelse mod frie radikaler

Antioxidanter er en betegnelse for en gruppe af forskellige stoffer, der beskytter kroppen ved at forhindre dannelsen og de skadelige virkninger af de reaktive stoffer, frie radikaler. Antioxidanter findes i mange af de ting, vi spiser, og olivenolie er meget rig på antioxidanter. Middelhavskosten er fuld af fødevarer med et højt indhold af antioxidanter, hvilket ifølge flere undersøgelser kan være med til at forklare, hvorfor folk fra Middelhavslandene er mindre tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme og andre kroniske lidelser.

Top 3 fordele ved olivenolie for kroppen

01

Kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme

Hjerte- og kardiovaskulære sygdomme er den mest almindelige dødsårsag i Sverige og på verdensplan. 

Folk, der bor i Middelhavsområdet, har en lavere dødelighed af hjerte-kar-sygdomme. Flere faktorer spiller en rolle, men meget tyder på, at et højt forbrug af ekstra jomfruolivenolie reducerer risikoen for disse sygdomme.

Forskning viser, at de aktive stoffer i ekstra jomfruolivenolie har stærke hjertebeskyttende egenskaber, som f.eks. hjælper med at sænke blodtrykket og modvirke åreforkalkning.

02

Kan beskytte mod slagtilfælde

Slagtilfælde er den næsthyppigste dødsårsag i verden efter hjertesygdomme. Der er en tæt forbindelse mellem slagtilfælde og hjertesygdomme, og de har mange risikofaktorer til fælles, f.eks. højt kolesteroltal og højt blodtryk. 

Extra Virgin olivenolie er blevet brugt i flere undersøgelser af kroniske sygdomme, og mange af dem har givet positive resultater hos personer med et højere indtag af Extra Virgin olivenolie. En fransk undersøgelse, der sammenlignede indtag af olivenolie og forekomst af slagtilfælde, viste, at personer, der indtog de højeste niveauer af ekstra jomfruolivenolie, havde 41 % mindre risiko for at få et slagtilfælde. Der er blevet foretaget flere lignende undersøgelser, og resultaterne er de samme.

03

Extra Virgin Olivenolie er den bedste olie til madlavning

Mange madolier hævder, at de er de bedste til madlavning, men der er mange faktorer, der påvirker, hvordan en olie reagerer på høje temperaturer. Du vil have en olie, der ved høje temperaturer stadig bevarer oxidationsstabilitet og de enkeltumættede fedtstoffer - her er ekstra jomfruolivenolie den bedste løsning!

Andre vigtige faktorer er, at du ønsker at bruge ekstra jomfruolivenolie, fordi den er fyldt med antioxidanter og gode fedtstoffer, som har vist sig at have sundhedsmæssige fordele i kroppen og på huden (det får du ikke ved at bruge kokosolie, f.eks.). Ekstra jomfruolivenolie er også bedst til madlavning, da der findes flere forskellige typer af olie med forskellige smagsvarianter, ligesom vin, og derfor passer ekstra jomfruolivenolie til både søde og salte retter.

 

 

Hvordan vælger vi olivenolie?

Alle de sundhedsmæssige fordele ved ekstra jomfruolivenolie, som du har læst om ovenfor, lyder fantastisk, men hvordan ved du, hvad der er en god olivenolie?

Vi udvælger vores olivenolier med omhu og sans for detaljerne. Vi ønsker kun at tilbyde de bedste ekstra jomfruolivenolier på markedet og dem med dokumenteret effektivitet og fuld gennemsigtighed med hensyn til indhold af f.eks. olecanthal og polyfenoler. Det er lige så vigtigt for os at arbejde kun med producenter, der deler vores værdier med hensyn til arbejdsforhold, miljø og bæredygtighed. 

De ekstra jomfruolivenolier, vi tilbyder, er af den eksklusive slags, ofte i begrænset oplag, og de er fremstillet af de bedste oliven fra olivenhøsten. 

Hele processen fra høst af oliven til påfyldning og forsegling af flasken foregår under en nøje overvåget proces for at udvinde og bevare den bedst mulige olivenolie med det højeste indhold af polyfenoler. Måden, oliven høstes på, er meget vigtig, da vi ikke ønsker at beskadige de sarte oliventræer. 

Flere af vores olivenolier har vundet mange prestigefyldte priser og modtaget rosende omtaler rundt om i verden. Du kan læse mere om dette på vores produktsider.

 

Produceret af: Wikinggruppen

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn