En meget fin ekstra jomfruolivenolie fra øen Korfu med en utrolig aroma og smag, fyldt med sunde antioxidanter. Governor Extra Virgin Olive Oil er en meget eksklusiv olivenolie, der er fremstillet af de gamle Lianolia-oliventræer, som kun vokser på øen Korfu i Grækenland. Governor Extra Virgin Olive Oil er klassificeret som en sundhedsolie i henhold til EU-forordning 432/2012.
Origin | Aghios Matthaios – Corfu |
Olive Variety | Lianolia Kerkiras (100%) |
Oleocanthal | 451 mg/Kg |
Oleacein | 366 mg/Kg |
Oleocanthal + Oleacein (index D1) | 818 mg/Kg |
Ligstroside aglycon (monoaldehyde form) | 55 mg/Kg |
Oleuropein aglycon (monoaldehyde form) | 75 mg/Kg |
Ligstroside aglycon (dialdehyde form) | 218 mg/Kg |
Oleuropein aglycon (dialdehyde form) | 190 mg/Kg |
Total tyrosol derivatives | 725 mg/Kg |
Total hydroxytyrosol derivatives | 631 mg/Kg |
Total phenols analyzed | 1.356 mg/Kg |
Certifikat av analys - Se här
Polyfenoler er en klasse af kemiske forbindelser, der findes i farverige bær, frugter, grøntsager og andre fødevarer. De er kendt for at have en sund virkning på vores krop. En italiensk undersøgelse offentliggjort i Journal of Nutrition viser, at et højere indtag af polyfenoler reducerer risikoen for tidlig død betydeligt, fordi polyfenoler aktivt modvirker processen med flere kroniske sygdomme, der hvert år koster alt for mange liv. https://academic.oup.com/jn/article/143/9/1445/4615208
Olivenolier med højt polyfenolindhold er ekstra jomfruolivenolier, der indeholder en høj procentdel af phenolforbindelser kaldet polyfenoler, som er direkte forbundet med de sundhedsmæssige fordele, som ekstra jomfruolivenolier har. I henhold til EU-forordning 432/2012 om en liste over andre tilladte sundhedsanprisninger af fødevarer end dem, der henviser til en reduceret risiko for sygdom og til børns udvikling og sundhed, må anprisningen kun anvendes på olivenolie, der indeholder mindst 5 mg hydroxyethanol og derivater heraf (f.eks. oleuropein-kompleks og tyrosol) pr. 20 g olivenolie (2 spiseskefulde). For at anprisningen kan anvendes, skal forbrugeren informeres om, at den gavnlige virkning opnås ved et dagligt indtag af 20 g olivenolie. Dette daglige indtag af 2 spsk. olivenolie med et højt indhold af polyfenoler bidrager til øget beskyttelse af blodlipider mod oxidativt stress. Flere forskere rundt om i verden står bag ideen om at bruge ekstra jomfruolivenolie til sundhedsformål, og adskillige forskningsundersøgelser bakker dette op.
Polyphenoler i olivenolie har vist sig at hjælpe mod:
Sænkning af blodtrykket
Beskytter arterier mod skader
Reducerer dårligt kolesterol
Reducer risikoen for diabetes 2
Modvirker forskellige typer af kræft
Modvirke Crohns sygdom
Sænk aldringsprocessen
Reducer risikoen for depression og demens
Sænker udviklingen af Alzeimer med op til 40%
Reducerer betændelse i kroppen